Veronica de Voogt

Afrika is voor mij een grote bron van inspiratie.

De weidse landschappen, de zon, de mensen, de dieren.

Afrika doet iets met mij!

 

Het boetseren begon met klei: Op verzoek van een van de kinderen maakte ik een jong olifantje. Maar olifantjes zijn zwaar en ze zakten door hun poten! De oplossing voor de problemen vond ik in boetseren met was en dan gieten in brons. Maar dit proces duurt langer en er komt een heleboel meer bij kijken voordat de bronzen olifantjes over de steppe rennen!

In 2006 ben ik  echt met was en brons gaan werken.

Brons vind ik prachtig, maar ook klei heeft zo haar charmes en soms moet je gewoon gaan voor hakken in steen.

Het onderwerp bepaalt voor mij de keuze van het materiaal. Natuurlijk werd de ijsbeer gehakt uit het witste albast en maakte ik de reiger in brons, anders konden de pootjes nooit zo dun!

Dynamiek is voor mij een sleutelwoord. Als ik iets maak, wil ik er iets levendigs in hebben, speelsheid, spanning en karakter.

Met mijn werk probeer ik een emotie over te brengen . Om dit optimaal te kunnen doen heb ik mij alle facetten in de ontwikkeling van een bronzen beeld eigen gemaakt. Alleen het werkelijke brons gieten gebeurt in de gieterij, alle andere processen, zoals mallen maken, wasmodellen gieten,ciseleren patineren en andere afwerkingen doe ik zelf.

Voor mij blijft het een uitdaging steeds weer nieuwe mogelijkheden te verkennen en ervaringen met anderen te delen en van daaruit middels communicatie en experiment elkaar steeds verder technisch en artistiek te ontplooien.

Website  http://www.beeldend-kunstenaar.com/

 

Startpagina.Agenda .Marion.Ruud.Veronica.Willem.